top of page

Tandkrämstrenden 2024 – utmana normen

Det nya året är här, och det är dags att tänka nytt – inte bara för oss själva utan också för vår miljö. En sådan förändring ligger närmare än du tror – nämligen i din tandvårdsrutin. Säg adjö till dåliga tandkrämstuber i plast och hej till fräscha förändringar! Låt oss utforska skiftet från plasttuber till Gumpearls tandkrämstabletter, förpackade i återanvändbara glasburkar, och hur detta enkla byte kan påverka både din munhälsa och miljön.


Kvinna står med Gumpearls tandkrämstabletter i handen. Hon ska göra till ett grönare val under 2024.

Tandkrämstabletter är bättre för miljön

Tandkrämstabletter har flera fördelar jämfört med traditionell tandkräm, här är några:

  • Plasttuber är en stor miljöbov och tar flera hundra år att bryta ner.

  • Glasburkar, å andra sidan, är återvinningsbara och kan användas om och om igen.

Förutom miljöfördelarna har tandkrämstabletter även andra fördelar:

  • De är lika effektiva men innehåller inte vatten, vatten är en bristvara i världen och varför transportera onödigt vatten när man kan använda tandkrämstabletter som torrvara.

  • De innehåller inga onödiga ingredienser, som palmolja, parabener & titanoxid, vilket är bättre för hälsan och för miljön.

Miljösmart tandkrämstablett för en hållbar framtid

Plast har länge varit en huvudingrediens i våra tandkrämsförpackningar, vilket bidrar till den växande miljöproblematiken. Gumpearls övergång till glasburkar är ett steg i rätt riktning för att minska plastanvändningen. Men det handlar inte bara om förpackningen – det handlar också om innehållet.

Forskningen av mikroplaster och konserveringsmedel

Forskning pekar på en problematik som kanske inte alltid syns med blotta ögat. Det har visat sig att vanlig tandkräm kan innehålla små mikroplaster och konserveringsmedel, vilket inte är bra för miljön och förmodligen inte vår hälsa heller. Det finns oroande bevis på att dessa små plastpartiklar kan hamna i blodomloppet. Sedan 2018 är det förbjudet att sälja tandkräm med mikroplaster i Sverige. Gumpearls tandkrämstabletter är det smarta och gröna alternativet för en plastfri tandborstning eftersom de inte innehåller skadliga ämnen. Bra för både vår hälsa och miljö.

Utmana normen – apoteken och livsmedelsbutikerna, häng med!

Vi har alla vant oss vid de traditionella plasttuberna, men 2024 är året då det är dags att utmana normen. Släng plasttuberna, det är så 2023. Dags att göra något bra för miljön och samtidigt utmana apoteken och livsmedelsbutikerna. Vi vill ha fler kloka alternativ på hyllorna och vara med och starta den gröna trenden. Vi, som konsumenter, har stor påverkan. När vi väljer miljövänliga tandkrämstabletter, skickar vi en tydlig signal till apoteken och livsmedelsbutikerna att prioritera hållbarhet och göra det enklare för oss alla att välja det mer miljövänliga alternativet.

En glasklar förbättring

Övergången från plasttuber till glasburkar är inte bara estetiskt tilltalande utan också fördelaktigt för miljön. Glas är återvinningsbart och minskar risken för läckande kemikalier från plasten till tandkrämen. Tänk att en sådan liten förändring i förpackningen kan göra en så stor skillnad för vår planet?

Gör skillnad – välj miljösmart

Så, när du står där nästa gång och väljer din tandkräm, varför inte göra ett val som gynnar både dig själv och miljön? Gumpearls tandkrämstabletter i glasburkar är ett miljösmart val – låt det bli din nya vana och en del av den gröna trenden. Du får inte bara en renare värld, hälsa eller tänder, utan även ett fräschare badrumsskåp. Det är dags att göra skillnad – en tandkrämstablett i taget!


127 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page