top of page

Tandborstning fri från plast och dåligt samvete

Varje år slängs över 1,5 miljarder plasttandkrämstuber i sopkärl och hav över hela världen. En ytterst liten andel sopsorteras som plast och aldrig fylls de på eller återanvänds. Ändå räknas de inte som engångsplast. Byt ut tandkrämstuben mot en glasburk som både fylls på, återanvänds och återvinns. Byt ut den traditionella tandkrämen mot ett mer hållbart alternativ, Gumpearl.


Gumpearl tandkrämstabletter med fluorid för hela familjen
Gumpearl tandkrämstabletter är förpackade i återanvändningsbara glasburkar med aluminiumlock och erbjuder därför ett mer hållbart alternativ till god tandhälsa.

Gumpearl är tandkrämstabletter förpackade i glasburkar om 62 respektive 248 tabletter i varje, förslutna med aluminiumlock. När tabletterna tagit slut kan du enkelt fylla på med nya, använda glasburken till andra ändamål eller sortera den i sopkärlet för klarglas och på så vis återvinna burken. Dessutom tillverkas Gumpearls tandkrämstabletter i Sverige.


Vi har gjort ett aktivt val i att eliminera plastkonsumtion i våra produkter. Varken burken du får hem, eller våra egna leveranser innebär någon form av plastemballage. Det är viktigt för oss. På så vis kan vi också minska klimatpåverkan och nedskräpningen av natur och hav.


Plast kan naturligtvis vara fördelaktigt i andra avseenden och fylla viktiga funktioner inom andra områden. Till exempel när den förlänger livslängden på färska grönsaker och frukter.


Men när det kommer till munhälsa och inte minst till tandkrämstuber, fyller den ingen som helst funktion. Tandkrämstabletter är precis lika effektiva som traditionell tandkräm. Den största skillnaden är ett rent samvete för det gröna fotspår vi lämnar efter oss.


Som ett led i vårt arbete för hållbar konsumtion samarbetar och stöttar vi det arbete som Håll Sverige Rent och One Earth, One Ocean står för. Genom att arbeta med ett gemensamt engagemang för natur och miljö, hjälps vi åt att skapa förändring. Båda dessa organisationer lägger också stor vikt vid att sprida kunskap och engagemang till medmänniskor. Så att vi med små förändringar kan göra stor skillnad!


Gumpearl är alltså inte bara en snygg detalj i badrumshyllan och att du håller dina tänder friska och starka då den innehåller flourid. Genom att borsta tänderna med våra tandkrämstabletter, bidrar du till en mer hållbar konsumtion. Inte bara med fokus på plast, utan också för att bidra till produkter fria från till exempel palmolja, animaliska ingredienser eller tensider.


Vårt engagemang för hållbarhet sträcker sig genom allt vi gör. Trots det kompromissar vi varken med din tandhälsa eller din användarupplevelse. När du borstar tänderna med Gumpearls produkter ska du känna att du unnar både dig och miljön det.


Lär dig mer om vårt hållbarhetsarbete.

43 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page