top of page

Gumpearls pärlor ersätter plasttuber på hotell

Hej då, plasttuber! Hotellvärlden tar ett steg mot en grönare framtid. Clarion Hotel® Umeå visar vägen genom ett nytt samarbete med Gumpearl. Från den 17 april ersätter hotellet plasttuberna med miljövänliga tandkrämstabletter. Genom att säga nej till plasttuber inspirerar de inte bara sina gäster, utan sätter också en viktig standard för hela hotellbranschen.


Gumpearls miljövänliga tandkrämstabletter ersätter plasttuber på Clarion Hotel® Umeå
Gumpearls miljövänliga tandkrämstabletter ersätter plasttuber på Clarion Hotel® Umeå

En hållbar lösning utan kompromisser

– Att ta bort det traditionella tandborstsetet från hotellet hade känts tråkigt, eftersom det är lätt hänt att våra gäster har glömt sitt egna hemma. Med Gumpearl har vi äntligen hittat en miljövänlig lösning där vi inte behöver kompromissa med service och gästupplevelse, förklarar Susanne Boije Fredlund, tillfällig VD på Clarion Hotel® Umeå.

Vad är det som gör Gumpearl så speciellt?

Gumpearl har tagit fram tandkrämstabletter som inte bara är etiskt tillverkade, utan också 100% veganska och fria från potentiellt skadliga ämnen som SLS, titandioxid och alkohol. Tabletterna innehåller fluorid och rekommenderas därför av Svenska tandläkarförbundet. Bäst av allt? De är helt plastfria och snälla mot miljön.


En del av en större plan

Detta nya initiativ är en del av hotellets övergripande strategi för att bli klimatneutralt innan 2030. Hotellet tror, liksom Gumpearl, starkt på att små förändringar kan göra stor skillnad för vår planet. Tabletternas smarta design minimerar både koldioxidutsläpp och mängden plastavfall. De visar att det går att kombinera komfort och lyx med ett starkt miljöengagemang.


– Vi kom i kontakt med varandra redan i våras och inledde en dialog om våra produkter och ett eventuellt samarbete. Med tanke på Clarion Hotel® Umeås starka engagemang för hållbarhet var det tydligt att de skulle kunna förstå nyttan av våra produkter, säger Sepide Hajhetari, Grundare av Gumpearl.

En grönare och mer hållbar gästupplevelse

Att byta från traditionell tandkräm till tablettform kan kännas ovant för vissa, men som Susanne Boije Fredlund poängterar, är detta ett steg i rätt riktning. Clarion Hotel® Umeå hoppas inte bara på att inspirera sina gäster att göra hållbara val, utan också att uppmuntra andra hotell att följa deras exempel. Så nästa gång du checkar in på Clarion Hotel® Umeå, kan du nu njuta av en bekväm och lyxig vistelse med gott samvete, och samtidigt bidra till en mer hållbar värld.


Om du vill testa tandkrämstabletter själv kan du köpa dem på apoteket eller direkt från Gumpearls webbshop. De finns i olika smaker, så du kan hitta en som du gillar.

90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page