top of page

Tandkrämstabletter för barn: Bra för både individ och framtid!

Så fort barn fått sin första tand börjar tandborstningen, och så även barnets förutsättningar för god tandhälsa. Därför finns också Gumpearls tandkrämstabletter för barn, från att de är tre år gamla. Så att alla har möjlighet till starka och friska tänder, utan att kompromissa med djur och natur. Än viktigare är det, när vi talar om våra barns framtid! I denna artikel får vi rätsida på vad som skiljer barntandkräm från vuxentandkräm och svarar på alla frågor om tandkrämstabletter för barn!


Gumpearl tandkrämstabletter för barn
Tandkrämstabletter för barn, med smak av jordgubbe och med rekommenderad mängd fluorid för starka och friska tänder!


Vad är skillnaden mellan barntandkräm och vuxentandkräm?


Det finns egentligen bara två skillnader mellan tandkräm för vuxna och för barn. Den ena är smaken, oftast är barntandkrämen väldigt mycket mildare i smaken än den för vuxna. Den andra anledningen är att barntandkräm innehåller mindre fluorid än vuxentandkrämen. Det innebär inte att barn har mindre behov av fluorid, utan att barn är mer benägna att svälja tandkrämen än vad vuxna är. Fluoriden är en viktig ingrediens för att rengöra våra tänder och förebygga kariesangrepp. Men i magen kan den ställa till med besvär.


Det är därför som våra tandkrämstabletter för vuxna innehåller 1450 ppm fluorid, medan tandkrämstabletterna för barn endast innehåller 1000 ppm fluorid. Precis som med Gumpearls övriga sortiment är tandkrämstabletterna för barn fria från onödiga tillsatsämnen, är veganska och bidrar till ett minskat klimatavtryck.


Tandkrämstabletter för barn, fria från titandioxid


I höstas förbjöd Europeiska Unionen förekomsten av färgämnet titandioxid i livsmedel, eftersom man inte kan utesluta att ämnet framkallar skador på arvsmassan och riskerar orsaka cancer. Eftersom tandkräm inte är ett livsmedel, undantas produkterna från regeln vilket innebär att många tandkrämer fortfarande innehåller just titandioxid. Gumpearls tandkrämstabletter är fria från titandioxid, precis som andra onödiga tillsatser.


Ge ditt barn rätt förutsättningar från start


Upp tills barnet är sex år gammalt rekommenderas de använda tandkräm avsett för just barn, på grund utav fluoridhalten i vuxnas tandkrämsprodukter. Gumpearls tandkrämstabletter för barn är portionerade att följa Sveriges Tandläkarförbunds rekommendationer. Det innebär att varje tablett ger tillräcklig mängd fluorid och ska borstas två minuter, två gånger om dagen. Tandkrämstabletterna för barn finns med smak av jordgubbe och finns i burk med 62 tabletter eller i refillpåse. Du kan även prenumerera på tandkrämstabletterna.


Gör rutinen kring tandborstningen till en rolig eller mysig aktivitet att göra tillsammans. På så vis engagerar du ditt barn i att ta hand om sina tänder och värna om sin munhälsa. Dessutom skapas goda förutsättningar för att barnet slipper besvär senare i livet. Det brukar rekommenderas att man hjälper sitt barn borsta tänderna tills dess att de är 12 år gamla.


Genom att också introducera ditt barn för tandvårdsprodukter som gör gott för både människa och miljö, engagerar du barnet i en hållbar konsumtion. Det är ju trots allt barnets framtid vi talar om!

99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page