top of page

Gumpearl är inget alternativ till tandborstning, det är ett alternativ till tandkräm

Att skifta den dagliga rutinen från traditionell tandkräm på tub, till tandkrämstabletter, kan upplevas som ett stort steg. Så som förändringar ofta är. Men ha i åtanke att denna förändring gör gott för både dig och miljön, ur flera aspekter. Frågan är, hur funkar tandkrämstabletter?


Gumpearl tandkrämstabletter för ett grönare fotavtryck
Annika borstar tänderna med Gumpearl tandkrämstabletter, två gånger om dagen i två minuter, för god tandhälsa och ett grönare fotavtryck.


Den generella rekommendationen om att borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll, är relativt väletablerad. Allra helst efter frukost på morgonen och strax innan läggdags på kvällen. Tandborstningen bör dessutom pågå i två minuter för att hinna borsta alla tänder noggrant, och kompletteras med munskölj, tandtråd och mellanrumsborstar. Detta för att försäkra sig om starka och friska tänder genom hela livet.


Det viktigaste att tänka på kring din tandborstning, är att tandkrämen du använder, innehåller fluorid. Det är det ämne som stärker dina tänder och som du behöver hålla koll på finns i dina tandvårdsprodukter.


Gumpearl som alternativ


Att byta ut den traditionella tandkrämen, mot tandkrämstabletter innebär inte att du kan sluta borsta tänderna. Det innebär däremot att du inte får i dig onödiga tillsatsämnen, att du minskar konsumtionen av engångsplaster och du lämnar ett grönare fotavtryck, utan att kompromissa med din tandhälsa.


 

Såhär funkar Gumpearl

1. Stoppa in en tandkrämstablett i munnen och tugga lätt

2. Borsta tänderna i 2 minuter, morgon och kväll.


 

Du behöver alltså inte ändra din rutin kring tandborstning. Du ändrar bara formatet på ditt fluortillskott. Bonusarna är däremot desto fler.


Tandkrämstabletterna från Gumpearl är portionerade för att möta rekommendationen om 1-2 centimeter tandkräm för vuxna vilket innebär att du får rätt mängd fluorid för varje tandborstning. Gumpearls tandkrämstabletter innehåller 1450ppm fluor, respektive 1000ppm fluor i barntabletterna. På så vis säkerställs också att du, genom att borsta tänderna med Gumpearl, inte kompromissar med din tandhälsa. Faktiskt är det tvärtom.


Detta eftersom Gumpearl inte heller har SLS-ämnen, palmolja eller andra skadliga ämnen i produkterna, till skillnad från traditionell tandkräm. Vill du läsa mer om innehållet i Gumpearl vs. traditionell tandkräm, finns en hel artikel om det här.


Gumpearl finns i två storlekar på förpackningarna och packas i glasburkar som sedan går att återanvända och återvinna. När tandkräms- och munsköljstabletterna tar slut, kan du enkelt fylla på med refil-paket i återvunnen kartong.


På så vis kan du aktivt verka för ett grönare fotavtryck, i din dagliga konsumtion.


 

Från och med 15 september 2022 kan du förbeställa Gumpearl tandkrämstabletter i vår webbshop. Du kan då förvänta dig leverans inom 1-2 veckor. Från och med vecka 40 kan du också köpa Gumpearl hos våra återförsäljare Lloyds Apotek, Kronans Apotek, Apohem och Meds.


Du som blir medlem och loggar in, får också 5% rabatt på ditt första köp.

 

15 September 2022 medverkar också Gumpearl i årets säsong av Draknästet på SVT där grundaren Sepide pitchar Gumpearl för investerarna.


112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page