top of page

Genom många bäckar små, bidrar Gumpearl till en grönare konsumtion.

För dig handlar det om ett litet skifte i tandvårdsrutinen, från kräm till tablett. Men för miljön innebär varje tandborstning ett grönare fotavtryck. Gumpearl bygger på så mycket mer än tandkräm i tablettform. Vi står för en hållbarhetsrörelse som säkrar minskad klimatpåverkan och en friskare planet för både djur och natur. För att nå klimatmålen behöver alla branscher dra sitt strå till stacken och tandvårdrutinen är inget undantag. Låt oss berätta mer om vårt hållbarhetsarbete som pågår i allt vi gör.


Annika borstar tänderna med Gumpearl tandkrämstabletter
Lämna ett grönare fotavtryck varje gång du borstar tänderna med Gumpearl Tandkrämstabletter

När du köper en burk av Gumpearls tandkrämstabletter i valfri smak och storlek, håller du en glasburk i handen. Denna glasburk har en historia att berätta från tiden fram tills den nådde din hand. Och dess historia tar inte slut där, utan fortsätter långt efter att det att du först tog emot den lilla burken.

Den lilla burken är gjort av återanvändningsbar glas och tabletterna är tillverkade i Sverige. Även om det krävs mer av klimatet att producera en glasburk än en plasttub, har glasburken betydligt längre liv framför sig än vad plasttuben har. Materialåtervinning av plast däremot är komplicerat då plastavfall är en mix av en rad olika plasttyper och produkterna består dessutom ofta av flera sammansatta material.


Att tandkrämstabletter är producerade i Sverige innebär också att vi minimerar transportsträckorna. När burken är tom kan du fylla på den med nya tandkrämstabletter, där refillpåsar gjorda i 100 procent biobaserat material som kan sorteras som kompost. Använder du inte glasburken till Gumpearl tandkrämstabletter kan man tex förvara hårsnoddar i glasburken, använda glasburken som ljusstake eller förpacka överblivna såser från gårdagens middag. På så vis blir burken återanvändningsbar i oändlighet. Skulle burken gå sönder eller du inte längre behöver den, kan den enkelt återvinnas tillsammans med annat klart glas. Återvunnet material minskar alltid utsläppen. 41 procent lägre koldioxidutsläpp för återvunnen glasråvara än om ny glasråvara används. Svenskar är bäst på att återvinna där hela 83% av all glas återvinns i Sverige. När återvunnet glas smälts till nytt glas används 20 procent mindre energi än om glas produceras av ny råvara.


I varje steg vi tar, utvärderar vi den bästa vägen för att vara så snälla mot miljön som möjligt. Därför kommer vi fortsätta bedriva svensk produktion för att minska koldioxidutsläpp och bibehålla kvaliteten. När vi packar leveranser till våra återförsäljare återanvänder vi kartonger från våra leverantörer. Vi strävar efter 100% fyllnadsgrad alltid där produktutveckling och innovativa lösningar är ett måste och säljer kantstötta produkter på rea, istället för att kasta, win-win helt enkelt!


Dessutom är tandkrämstabletterna fria från palmolja, eftersom konsumtionen av palmolja bidrar till skövling av regnskog. Vi har också exkluderat SLS-ämnen eftersom dessa inte har någon renande effekt på tänderna, utan snarare riskerar att torka ut munslemhinnan. Båda dessa ämnen är vanligt förekommande i traditionell tandkräm. Tandkrämstabletterna är också fria från plaster och microplaster, tensider, alkohol och andra onödiga ämnen.Gumpearl, snälla mot miljön


Med Gumpearl stoppar du en tablett i munnen och tuggar lite lätt, tar lite vatten på tandborsten och borstar sedan som vanligt. Som magi blir tandkrämstabletten tandkräm i munnen. Detta är en liten förändring som kan göra stor skillnad för miljö och välmående.


Genom att byta ut den traditionella tandkrämstuben mot en burk med tandkrämstabletter, bidrar du aktivt för mer hållbar konsumtion och minskad påverkan på djur- och naturliv. Samtidigt som du ger dig själv starka och friska tänder, utan onödiga tillsatsämnen. Det handlar alltså inte om någon kompromiss, utan ett bättre alternativ för både dig och miljö.

31 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page