top of page

Veganska tandkrämstabletter sätter varje individ i fokus

Vi kan lyfta alla de fördelar som finns med att Gumpearls tandkrämstabletter är fria från tensider och bidrar till en mer hållbar konsumtion. Men redan i startskottet av Gumpearls resa, fanns ett tydligt fokus på veganska tandkrämstabletter, fria från palmolja. Vi värnar om individen, oavsett om individen är människa, husdjur eller havsdjur. Därav är våra produkter veganska och cruelty free. Låt oss prata mer om vad det innebär.


Veganska tandkrämstabletter från Gumpearl
Veganska tandkrämstabletter är ett initiativ för dig, djurlivet och miljön. Gör hållbara val idag och skapa en bättre morgondag.


Tyvärr är det fortfarande vanligt att tandkrämsprodukter innehåller ingredienser och tillsatser av animalist ursprung. Såsom animaliska biprodukter. I vissa länder testar man också produkterna på djur. Det är dock förbjudet i EU att testa kosmetiska produkter på djur sedan 2013, och förbjudet att sälja sådana produkter sedan 2019.


Att man byter ut de animaliska produkterna mot, till exempel, kokosolja, pepparmyntsolja, xylitol och naturliga smaktillsatser påverkar inte tandkrämens effekt. Tvärtom, eftersom veganska produkter generellt också undviker kemikalier och konserveringsmedel som kan vara skadliga för kroppen.


Detta känner du igen hos oss på Gumpearl. Våra tandkrämstabletter är fria från tensider och SLS-ämnen, palmolja, alkohol och andra onödiga tillsatsämnen.


Vanliga frågor om veganska tandkrämsprodukter

Låt oss svara på några utav de vanligast förekommande frågorna och funderingarna kring veganska tandvårdsprodukter.


Vad skiljer en vegansk tandkrämsprodukt från en "vanlig"?

Den enkla skillnaden är att den veganska tandkrämsprodukten inte innehåller några animaliska ämnen och är oftast tillverkade av naturliga eller icke-toxiska ingredienser.


Är veganska tandkrämsprodukter effektiva för att rengöra tänderna?

Veganska tandkrämsprodukter kan generellt vara lika effektiva som vanliga tandkrämsprodukter när det gäller att rengöra och stärka tänderna och tandköttet.


Vad gäller Gumpearls tandkrämstabletter är det en självklarhet. Våra tandkrämstabletter har befriats från onödiga tillsatser (såsom SLS, palmolja och animaliska produkter) och istället har vi fokuserat på de ingredienser som direkt gör skillnad för din munhälsa. De innehåller fluorid och rekommenderas därför av Sveriges Tandläkarförbund. Även xylitol hjälper till att hämma tillväxten av bakterier i munnen och hjälper till att skydda tanden mot karies, minska plackbildning och stärka emaljen. Det kan också bidra till att ge tandkrämen en söt smak utan att öka risken för karies och andra tandproblem.


Idag finns ett brett urval av veganska kosmetik- och hälsoprodukter på den Svenska marknaden. Det är bara naturligt att vi erbjuder ett veganskt och cruelty free alternativ till den traditionella tandkrämen.


Genom att välja veganska tandkrämsprodukter bidrar du också till ett minskat klimatavtryck och mer hållbar konsumtion. Skillnaden i din tandvårdsrutin är minimal, men skillnaden på miljö och djurliv är enorm.


Vill du läsa mer om Gumpearls tandkrämstabletter och dess innehåll?
36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page