top of page

Tandvård för hela familjen!

Barns relation till tandhälsan börjar i samma skede som första tänderna kikar igenom. Som förälder känns det spännande att följa barnens utveckling och många köper hem första tandborsten med stor entusiasm! En stor del av barnens uppväxt handlar om just tänderna. Men för att säkerställa barnens goda munhälsa behöver vi föräldrar vara förebilder. Gör tandborstningen till en gemensam aktivitet!
De generella reglerna för att bibehålla starka och friska tänder är samma för vuxna som för barn. Borsta tänderna i två minuter, två gånger om dagen, besök tandläkare och tandhygienist regelbundet och borsta med fluorid för att förebygga karies.


Den största skillnaden är att barntandkräm innehåller en mindre mängd fluorid än den tandkräm som vuxna används. Anledningen är enkel. Barn sväljer ofta tandkrämen varpå för stor mängd fluorid kan resultera i en lös mage.


Gumpearls tandkrämstabletter för barn är med smak av jordgubbe och fungerar på samma vis som våra andra tandkrämstabletter. En tablett stoppas in i munnen, tuggas en stund och sedan borstar ni tänderna som vanligt. Tabletterna rekommenderas för barn från 3 års ålder och finns i glasburk och refillpåse. Tabletterna innehåller också 1000 ppm fluorid och rekommenderas av Sveriges Tandläkarförbund. Eftersom tabletterna är portionerade, kan du vara säker på att barnets tänder får det skydd de behöver vid varje tandborstning.


Som förälder är det lätt att gå några extra steg för att säkerställa att våra barn får det allra bästa. Vi vill ju inte att de ska få hål, skada eller på annat vis lida med anledning av tänderna. Men är du lika noggrann med din egen munhälsa?


Gumpearl tandkrämstabletter finns för hela familjen och alla tandkrämstabletter fungerar på samma sätt. Förutom att det innebär starka och friska tänder för familjens alla medlemmar, innebär det också att ni tillsammans kan borsta för ett minskat klimatavtryck och aktivt arbeta för hållbara vanor. Du som förälder är förebild och alldeles avgörande i barnens relation till tand- och munhälsa!


Genom att introducera barnen för mer hållbara alternativ hemma, skapar du också en förlängning till det hållbarhetsarbete som barnen får lära sig om i skolan. Vi borde inte underskatta barnens medmänsklighet och vilja att påverka! Dessutom är det många barn som tycker tandkrämstabletterna erbjuder ett roligare sätt att borsta tänderna på.


Hur gör du för att etablera tandborstningen som en rolig rutin i vardagen?


 

Möt oss på underBara Barn!


13-15 Oktober ställer vi ut på underBara Barn i Stockholm. Kom dit och säg hej!


Kasta mjukiständer i olika munnar och vinn en tandborste, de 400 första får vinst varje gång! Du kan även köpa Gumpearl tandkrämstabletter till mässpris!


Hoppas vi ses där!

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page