top of page

Gumpearls grundare laddar upp för lansering

Uppdaterat: 19 sep. 2022

Efter ett intensivt arbete med framtagning, kvalitetstester och planering står nu äntligen Gumpearl tandkrämstabletter och munsköljstabletter redo för premiär. Gumpearl är framtaget av pharmaceuten Sepide Hajitaheri och står för ett grönare alternativ för god tandhälsa.


"Jag har saknat bra tandkrämsprodukter fria från plast och som är vegansk och cruelty free. Efterfrågan på vegansk tandvård är stor, men möts inte av branschen. Så jag valde att ta fram egna produkter för att möta behovet. Det gör Gumpearl till ett av få varumärken som är bra för både dig och miljön" - Sepide HajitaheriGumpearl - bra för dig & bra för miljön


Namnet Gumpearl kommer ur den engelska översättningen av Gum som betyder munhåla och att tänderna ofta beskrivs som munnens pärlor. Dessutom är tabletterna formade som pärlor. Sepide har varit den drivande kraften bakom varumärket från start och äger idag bolaget helt själv. Hon är utbildad pharmaceut och uppvuxen i en familj full utav tandläkare. Efter att ha jobbat med stora varumärken inom munvård kändes Gumpearl som ett naturligt nästa steg.


"Jag gör allt och har varit sleven i grytan under varje moment i framtagningen av tandkrämstabletterna. Allting utgår från vilka produkter jag själv saknat och vill använda. Därefter har jag involverat mina tandläkarföräldrar och erfarna tandläkare för att få deras värdefulla input."Veganska tandkrämstabletter är en självklarhet


När idén att starta Gumpearl kom, var det en självklarhet att tandkrämstabletten skulle vara vegansk. Själva motiveringen till att Sepide valde att ta fram egna tandkrämstabletter och munsköljstabletter var att de skulle vara fria från animaliska produkter, plast, alkohol, SLS, palmolja och parabener. Just därför är hon också lite extra stolt inför lanseringen. Utbudet av tandkrämstabletter på Svenska marknaden är smalt. Men med det egna engagemanget för såväl munhälsa som miljö och ett nära samarbete med svenska tandläkare.


Produkterna kommer att uppskattas av personer som letat efter ett hållbart alternativ för god tandhälsa, utan att kompromissa med kvalitet. Därför var det också viktigt att glasburken som tabletterna packas i, är snygg i badrummet. Mission accomplished!


I dagsläget finns Gumpearl i ett bassortiment om tandkrämstabletter i olika smak, munsköljstablett och en tandkrämstablett för barn över 3 år. Trots det finns det redan planer på att bredda sortimentet. Siktet är ju trots allt inställt på att bli Skandinaviens ledande varumärke för veganska och hållbara tandvårdsprodukter!"Jag har ju tagit fram mina drömprodukter genom Gumpearl, så självklart är de numera en naturlig del i min tandvårdsrutin. Favoritsmaken är Cool Mint!"

I samband med lanseringen kommer Gumpearl att säljas på svenska apotek som ytterligare ett steg i kvalitetssäkringen. Vi ser fram emot att ha med dig på vår resa. Tillsammans kan vi göra en positiv skillnad på miljön och havslivet. 

Sepides tandvårdsrutin:

  1. Jag börjar med att lägga en Cool Mint tandkrämstablett i munnen och borstar i 2 minuter, 2 gånger per dag. Morgon och kväll.

  2. Använder mellanrumstandborste för att göra rent mellan tänderna.

  3. Sedan använder jag Gumpearl munsköljstablett. Den lägger jag i 20ml vatten så den löses upp. Därefter gurglar jag i 60 sekunder och spottar ut.

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page