top of page

Vi är en del av förändringen, är du med oss?

Uppdaterat: 19 sep. 2022

I år var World Overshoot Day den 28 Juli. Datumet markerar den dag då vi människor använt upp alla de naturresurser som jorden producerar under året. Vad behöver vi göra för att flytta detta datumet längre bak på årshjulet?


Äta mer växtbaserat, etablera solkraft och alternativa metoder för elförsörjning, skifta våra investeringar till mer hållbara verksamheter och skapa rutiner för återvinning, återbruk och medveten konsumtion. Gumpearl är en del av förändringen. Det kan du också vara.


Sepide Hajitaheri och tandkrämstabletterna Gumpearl på strand
Den 15 September klockan 20.00 ser du Gumpearls grundare Sepide Hajitaheri presentera tandkrämstabletterna i SVTs Draknästet.

Den 15 September ser du Gumpearl i tv-rutan när våra tandkrämstabletter presenteras för drakarna i Draknästet. Oavsett om vi får investerarna på kroken eller ej, innebär våra tandkrämstabletter att fler får tillgång till medvetna alternativ för hållbar konsumtion. Att presentera en produkt som gör gott för både människa och miljö är en självklarhet. Gumpearl hjälper oss göra gott för planeten två gånger om dagen, varje dag.


Det som krävs för ett grönare fotavtryck och en senareläggning av World Overshoot Day är att vi förändrar våra dagliga vanor. Äter mer växtbaserad och lokalproducerad mat, stöttar hållbara verksamheter och väljer produkter som har bättre miljöpåverkan. Så som genom minskad användning av engångsplaster, återvinning av glasförpackningar och användning av produkter fria från microplaster, SLS-ämnen och animaliska produkter.


"Vid glasåtervinning sparas råvarorna sand, soda och kalk. Utsläppen av koldioxid är 41 procent lägre för återvunnen glasråvara än om ny glasråvara används. När återvunnet glas smälts till nytt glas används 20 procent mindre energi än om glas produceras av ny råvara."

Utdrag ur rapport presenterad genom Återvinningsindustrierna om klimatnyttan i återanvändning av material jämfört med produktion av ny råvara.


Att vara en del av den förändring som sker nu, när allt fler väljer att byta ut vardagliga produkter så som tandkrämstuber och flaskor med munskölj, mot tandkräms- och munsköljstabletter, gör oss otroligt stolta. Gumpearl drivs av ett enda syfte:


Att erbjuda ett grönare alternativ för god munhälsa, utan att kompromissa med varken kvalitet eller miljöpåverkan.


För bara 10 år sedan inträffade World Overshoot Day den 4 Augusti. Ytterligare 10 år tidigare förföll dagen den 21 September. Kan vi kolla tillbaka om 20 år och fira att kurvan vänt? Genom gemensamt medvetna val idag, är det möjligt.


För dig som är nyfiken på att implementera Gumpearl i din dagliga rutin, håll utkik i våra sociala medier och på hemsidan i slutet av September. Så att du också kan lämna ett grönare fotavtryck, en tandborstning i taget.Källor:

- Återvinningsindustrierna: https://www.recycling.se/klimat/


76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page