top of page

Borsta bort plast från svenska kusten i samarbete med Gumpearl och CleanSea

Rensa Sveriges kust och hav från plast under september tillsammans med Gumpearl och CleanSea. Varje år samlas tonvis med skräp och plast i vårt vatten och om 27 år beräknas vi ha mer skräp än fisk i haven. För varje tandkrämsburk som köps under september månad skänks 5 kronor till CleanSea som arbetar aktivt med att städa våra stränder och hav från plast.


Uppspolat skräp på svenska stränder
Varje timme spolar 5 badkar plast upp på kustlinjen i Bohuslän. CleanSea arbetar med att städa upp plasten från stränderna. (Bild av CleanSea)


Ett hav fritt från plast och skräp, där det marina djurlivet får leva fritt och i sin rätta natur är en utav Gumpearls hjärtefrågor sedan starten. Att du, genom att välja det hållbara alternativet för din tandvårdsrutin, bidrar till ett grönare fotavtryck är roten i allt vi gör.


En enda plastflaska som hamnar i havet stannar där i 450 år innan den är helt nedbruten. Och i våra hav finns det betydligt mer än bara 1 plastflaska. Varje timme beräknas fem badkar fulla med plast spolas upp på Bohusläns kust. Dessutom har ca 94% av havsfåglarna i Nordsjön plast i magen och miljontals marina djur dör varje år.


Gumpearl har gått ihop med CleanSea under September månad för att rensa den Svenska kusten från plast, var med och rensa du med! För varje burk Gumpearl tandkrämstabletter du köper, går 5 kronor till CleanSea och vi är ett steg närmre plastfria hav.


CleanSea drivs av tvillingarna Mikaela och Lukas som arbetar aktivt med att värna svenska kusten, djurlivet och miljön. Sedan starten sommaren 2019 har CleanSea fått flera utmärkelser, nomineringar och mediatäckning för sitt otroligt viktiga arbete. 2021 tog de bort 3,5 ton plast från havet, året därpå ytterligare 16 ton plast och i år är siktet inställt på 30 ton.


Vi har hittills tagit upp 44 ton plast från havet och städat över 300 olika vikar, öar, hamnar och kuststräckor. Det är lika mycket som 4.4 miljoner plastflaskor. Många av de platser som vi har städat är naturreservat och områden som är extra viktiga för djur och växtliv. - Mikaela

Att samarbeta med CleanSea är ett konkret och målmedvetet steg för att uppmuntra medveten och hållbar konsumtion även i vardagens små rutiner. De 5 kronor som skänks per Gumpearl-burk bidrar till att 5 plastflaskor städas bort från hav och kust. Samtidigt som du bidrar till de hållbarhetsfördelar som Gumpearl alltid bjuder på; minskad plastkonsumtion, tandvård fri från tensider och microplaster, veganska produkter och svensk produktion.


5 kronor kan verka lite. Men desto fler som bidrar till CleanSeas viktiga arbete, desto större påverkan har vi. I och med Gumpearls samarbete med CleanSea hoppas vi se fler aktörer sluta upp för ett gemensamt mål.


Du kan också bli prenumerant hos CleanSea. Du får då ett CleanSea Guardian armband och bidrar till uppstädning av 1 kg plast (ca 100 plastflaskor) varje månad. (Psst, håll utkik i våra sociala medier under september för chans att vinna ett armband!)


Vi är oerhört stolta över förmånen att bidra till minskad klimatpåverkan och renare hav! Vill du läsa mer om CleanSea kan du göra det här och köper du Gumpearl tandkrämstabletter under september får du gärna berätta om ditt bidrag på sociala medier! Tagga då @gumpearl och @cleansea !



16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page