top of page

Aktivt kol för vita tänder: Hur funkar det egentligen?

Gumpearls utbud av tandkrämstabletter varierar egentligen bara i sina smaker; Cool Mint, Pepparmint och Charcoal. I övrigt innehåller de samma ingredienser, fördelar och mängd fluorid. Det som dock särskiljer Charcoal är att tandkrämstabletterna innehåller aktivt kol, för att den motverkar missfärgningar. Men hur fungerar aktivt kol i tandkrämsprodukter och motverkar det verkligen missfärgningar? Vi reder ut kolfrågan i denna artikel!


Gumpearl tandkrämstabletter med aktivt kol
Gumpearl tandkrämstabletter med aktivt kol


Så först och främst, blir tänderna verkligen vitare av att använda produkter med aktivt kol i? Svaret är både ja och nej. Tandkrämstabletter som innehåller aktivt kol kan ge en temporär visuell effekt av vitare tänder, men kolet har ingen blekande effekt. Låt oss förklara!


Aktivt kol har förmågan att adsorbera vissa ämnen, inklusive färgämnen från mat och drycker, vilket kan bidra till att minska missfärgningar på tandens yta. Det har dock inte någon blekande effekt på själva tanden eller förändrar dess naturliga färg. Det fungerar mer som en avlägsnare av ytfärgning än en blekare. Effekten av vitare tänder genom användning av tandkräm med aktivt kol kan vara mild och variera från person till person.


Genom att använda tandkrämstabletter med aktivt kol kan du alltså göra tänderna temporärt vitare. Det innebär också att du kan undvika tandblekningsbehandlingar, eller i varje fall låta det gå längre mellan behandlingarna.


Gumpearl tandkrämstabletter med Charcoal är, liksom övriga produkter i sortimentet, rekommenderade av Sveriges Tandläkarförbund och innehåller 1450 ppm fluorid för starka och friska tänder. Den innehåller också xylitol, är 100% vegansk och är med smak av mild mint. Alla Gumpearls tandkrämstabletter är också fria från palmolja, SLS, mjölk och gluten, samt helt cruelty free. Även fritt från alkohol, parabener, plast och mikroplaster.


Använder du dig av tandvårdsprodukter med aktivt kol idag, eller du är nyfiken på att testa?

115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page